Thursday, 10 May 2018

Power of Hasbi Rabbi



Disaat kita rasa sedih, takut, gelisah, marah dan stress dengarlah Hasbi Rabbi.


Hai gais, in this entry i would like to bagitau tentang zikir Hasbi Rabbi ni. Jujur cakap, everytime aku sedih, broken, stress aku akan dengar zikir ni sampailah rasa tenang dan kuat maybe? daripada hg sedih layan lagu sedih, lagi lah sedih. kalau takut mampos apa aku taknak dengar apa apa sama lah dengan marah tinggal nak marah maki hamun orang je ni. Kalau stress, mesti kita nak something benda yang buat kita tenang. Dengar lagu tak buat kita tenang pun. Dengarlah lagu soft manapun tak tenang setenang dengar zikir ni. Thats mean, apa apa yang jadi, apa apa yang berlaku kita kena sedar bahawa hanya Allah lah tempat kita bergantung, mengadu dan sebagainya. Bila kita mengadu dekat manusia tentang masalah kita, apa je manusia boleh buat hanya mendengar dan memberi pendapat mengikut pandangan dan apa yang dia rasa. Yang tahu kemampuan, kelemahan, kekuatan, kesakitan dan sebagainya tentang kita hanyalah Allah. So, kalau rasa tak tenang, rasa sedih, rasa macam takde life boleh lah cuba dengar zikir ni. In Shaa Allah, you're changed into positive and strong person!

Tuesday, 10 November 2015

tutorial ; kiutty mp3


Hi, this is my first tutorial. Aku just nak tunjuk cara how to make the supah dupah kiut mp3 yg ada dalam gambar yg kat atas tu. Kalau teghingin nak ada mp3 tu dlm blog kome, em em follow ma step yehh.


  • First, pi Sini 
  • Secondly, create account
  • Thirdly, tekan new playlist 





Lepas dah pilih lagu, tekan button next (di ada kat bawah)


  • Lepas tekan next, korang pi settings mp3. Kat situ, hang pilih lah bentuk apa pun. asalkan sesuai dgn blog korang. Yang aku guna tu template piano black key.
  • Lepas tu tekan button finish, dia ada kat bawah. Scroll tau



  • Pastu korang copy, paste (you know wht i mean?) and doneeee. kbye